Чи знали ви, що острів Березань і є той самий острів Буян?

Чорноморка розташована неподалік від портового міста Очаків. Селище має велику протяжність зі сходу на захід. Деякі бази відпочинку знаходяться на Лагерної косі. Ця коса розділяє Чорне море і Березанський лиман. Її ширина від 100 м. до 1-го кілометра, тому в деяких місцях можна по черзі ізкупатися в різних водоймах.

Мальовнича природа цих місць, морське повітря і прекрасні панорами Лагерної коси роблять це місце неповторним. Для дітей тут є аквапарк і водні гірки, щоденні екскурсії на Кінбурську косу і острів Березань. Про цей острів і піде наша мова.

Чи знали ви, що острів Березань і є той самий острів Буян, описаний у казці Пушкіна?

Джерела стверджують, що надихнув великого російського поета на написання всім відомої казки невеликий острів, побачений їм в Чорному морі неподалік від Очакова, Миколаївської області. У вересні 1823 року, перебуваючи в відомої одеської ссилці, поет таємно, на яхті відвідав Миколаїв. Ця яхта і проходила повз Березані. Теоретично, «Казку про царя Салтана» можна вважати «метафоричним» описом цього плавання. Звідси можна зробити висновок, що казковий «Гвидон» – це сам Пушкін, персонаж царя Салтана – цар Олександр I, а «цариця молода» – плила на яхті разом з Пушкіним, а потім доповіла царю про таємну подорож поета – Кароліна Собанська. «Сваха баба Бабаріха» – це князь М.С.Воронцов, а «33 богатиря і дядько Чорномор» – ні хто інший, як моряки Чорноморського флоту на чолі з віце-адміралом Грейгом.

А.С. Пушкін виявився настільки вражений незвичайною красою і таємничістю острова, що в наслідку перетворив його в свій казковий Буян.

Сьогодні на острів «Березань» приїжджають археологи, історики, геологи та географи, і звичайно ж туристи, які переповнені бажанням розкрити його таємниці. Ми запрошуємо приєднатися до них і вас!

Коментарі відсутні

Залиште Ваш коментар

12 − eleven =

В гору